Po zużyciu warzyw do innych potraw, została po nich góra liści, żal mi było wyrzucać tyle zielonego, wykombinowałam więc zupę. Nie podaję proporcji bo wrzucałam co mi zostało.
Składniki:
- marchewka
- pietruszka
- kawałek selera
- liście młodego selera
- liście młodej pietruszki
- liście botwinki
- bulion (ew.woda)
- sok z cytryny
- sól, pieprz
Warzywa pokroić w kostkę, liście dokładnie przebrać, umyć i posiekać. Zalać wszystko bulionem i gotować na wolnym ogniu aż warzywa zmiękną (użyłam tych z bulionu, więc gotowałam bardzo krótko). Zupę zblendować i doprawić.
Nie podaję kosztu, bo gotowałam na oko, a część składników byłaby normalnie odpadem :-].
Organizator: miszmaszOrganizator: lilithin
ja też lubię, żeby nic nie wyrzucać,właśnie zrobię zupę zieloną -sałaty mam tyle,że ...zrobię zupę
OdpowiedzUsuń