poniedziałek, 10 czerwca 2013

Duszona młoda kapusta z ziemniaczkami i koperkiem

Klasyk, wiosna na talerzu!


Składniki:
  • 1 młoda kapusta
  • 1-2 cebule dymki
  • pęczek koperku
  • 1-2 łyżki oleju
  • trochę wody
  • sól, pieprz
  • młode ziemniaki w ilości dowolnej
Cebulę wraz zieloną częścią pokroić drobno i smażyć przez kilka minut. Kapustę umyć, poszatkować i dodać razem z posiekanym koperkiem do cebuli (część koperku zostawić do posypania). Zalać niewielką ilością wody i dusić aż kapusta zmięknie, doprawić. Najlepiej smakuje z gotowanymi młodymi ziemniaczkami :).

Koszt 1 sporej porcji: ok. 3 zł

3 komentarze:

  1. Oj, zjadłabym taka :)
    dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam ale smakowicie wygląda :)
    pozdrawiam i zapraszam :)
    pierwiasteksmaku.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj, teraz mi się zachciało takiego obiadu...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...