wtorek, 2 lipca 2013

Spaghetti z hummusem i pomidorem

Hummus i inne pasty kanapkowe, a nawet kupne pasztety sojowe, sprawdzają się wg mnie też jako sos do makaronu. 


Składniki (porcja dla bardzo głodnej osoby):
  • 80 g spaghetti pełnoziarnistego
  • 3 łyżki hummusu
  • 1 pomidor
  • garstka liści bazylii
  • garstka pestek dyni
  • ewentualnie sól (hummus jest już słony)
  • pieprz
Spaghetti ugotować al dente. W tym czasie pokroić pomidora (jak zawsze nie chce mi się obierać) i oskubać trochę bazylii. Ugotowany makaron wymieszać z hummusem - jeśli jest zbyt gęsty dodać do niego trochę wody. Na makaronie ułożyć pomidora, bazylię, posypać pestkami dyni i pieprzem.

Koszt: ok. 3 zł

4 komentarze:

  1. Wygląda bardzo smakowicie!
    Uwielbiam jeść spaghetti właśnie z hummusem, moim zdaniem on dodaje takiego wyrazistego smaku.
    http://zabiegowo.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha :) Makarony w każdej postaci to mój faworyt :)
    Świetny przepis!
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam makarin pod każdą postacią. ,móstwo węglowodanów - ale z czegoś energię trzeba brać prawda? super przepis - na pewno wypróbuje. u mnie dziś trening pUPA PUSH UP :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Spaghetti... Mniaaam, coś pięknego. Hummus fajnie podkręca smaczek potrawy!!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...