sobota, 27 lipca 2013

Sałatka z brokułem


Składniki:
  • 120 g brokuła
  • 1 pomidor
  • 100 g kukurydzy
  • 50 g pieczarek
  • 3 łyżki pestek słonecznika
  • zielona część z jednej cebuli dymki
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, zblanszować (wrzucić na 2-3 minuty do wrzątku, przepłukać zimną wodą). Umyte i pokrojone pieczarki wymieszać z sokiem z cytryny, tak żeby wszystkie kawałki były nim pokryte. Pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Pomidora i dymkę pokroić, wymieszać ze sobą wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem.

Koszt (2-3 porcje): ok. 4,50 zł



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...