niedziela, 27 stycznia 2013

Farfalle ze szpinakowym pesto i ciecierzycą

Prosty przykład wykorzystania pesto z poprzedniego wpisu.


Składniki:

  • 80 makaronu razowego
  • 3-4 łyżeczki szpinakowego pesto
  • 70 g ugotowanej ciecierzycy (35 g przed gotowaniem)
  • garść orzechów włoskich

Makaron ugotować al dente, wymieszać z pesto i ugotowaną ciecierzycą, posypać uprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi.

Koszt (1 porcja): ok. 3 zł

7 komentarzy:

  1. ciecierzyca i makaron = bardzo sycące danie :) tanio i porządnie! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszne! Od jakiegoś czasu przymierzam się do pesto i ciągle odkładam przygotowanie go w czasie.. :)może w końcu?
    Ja dzisiaj też odkryłam tani przepis - krem z ziemniaków z mlekiem migdałowym :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ooo na pewno super smakowało :) Nigdy nie robilam pesto ze szpinaku.

    OdpowiedzUsuń
  4. Pycha! Zwłaszcza to pesto szpinakowe musi być wspaniałe :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Można zamiast pesto szpinakowego dodac zwykły ugotowany szpinak ? Lub ewentualnie zwykłe pesto zielone z orzechami bo aktualnie tylko to mam pod ręką, z pesto szpinakowym się jeszcze nie spotkałam : )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, myślę że ze zwykłym szpinakiem i czosnkiem do tego też będzie fajnie :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...