wtorek, 13 listopada 2012

Placki kukurydziano-owsiane


Składniki:
  • 100 g mąki kukurydzianej
  • 100 g płatków owsianych
  • 50 g otrębów pszennych
  • ok.200 ml mleka (u mnie sojowe)
  • 1 jajko (0 lub 1)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka cukru






Wymieszać składniki suche, dodać mokre, smażyć na patelni posmarowanej tłuszczem.
Zjadłam z domowym dżemem truskawkowym :).

Koszt: ok. 2-2,50 zł
Z podanych proporcji otrzymałam 7 sporych placków.
 

7 komentarzy:

  1. Świetne placuszki, uwielbiam takie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nominuję Twojego bloga do Liebster Blog Award. Po szczegóły zapraszam do siebie. Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję za wyróżnienie :) jak tylko znajdę wolną chwilę zajmę się odpowiedziami i nominacjami :)

      Usuń
  3. super, ale to nie jest przepis wegański:(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie jest, bo w tym czasie byłam jeszcze wegetarianką. Przy weganizmie w tytule jest gwiazdka, zobacz co jest napisane w pasku bocznym jako pierwsze

      Usuń
  4. Może i nie wegański, ale na pewno smaczny. Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  5. Super też zrobiłam lecz bez cukru
    Z powidłami śliwkowymi pyszniutkie
    Polecam. :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...