wtorek, 19 lutego 2013

Kuskus ze szpinakiem, pieczarkami i zielonym groszkiem

Już ostatnia propozycja wykorzystania pesto ze szpinaku.





Składniki:

  • 120 g kuskusu (pełnoziarnistego)
  • 5 czubatych łyżeczek pesto
  • pół puszki zielonego groszku
  • 200 g pieczarek
  • sól, pieprz do smaku






Kuskus zalać wrzątkiem, przykryć i odstawić, żeby napęczniał. Umyte i pokrojone pieczarki udusić aż będą miękkie; tym razem nie użyłam żadnego tłuszczu, tylko odrobinę wody - tyle żeby pieczarki na początku się nie przypaliły. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku.  

Koszt: ok. 7-8 zł, za dwie bardzo duże porcje.

1 komentarz:

  1. Mniaaaam, nigdy nie łączyłam pesto z pieczarkami ale już widzę, że niedługo spróbuję !

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...