Po zrobieniu poprzedniego dnia surówki zostało mi w lodówce pół pora (i niewiele więcej). Kilka pytań do wujka Google, i już jest pomysł na obiad :)
Składniki
- 70 g spaghetti razowego
- ok. 100g białej części pora
- 1,5 łyżki masła orzechowego
- sezam do posypania
- olej do smażenia
Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W tym czasie kroimy pora i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kiedy makaron będzie gotowy, dodajemy do pora masło orzechowe i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy na patelnię spaghetti, i jeszcze raz mieszamy, żeby cały makaron był w sosie. Posypujemy sezamem (można go wcześniej uprażyć).
Porcja niewielka, ale ja się najadłam.
Masło orzechowe w potrawach bardzo syci, zauważyłam jakiś czas temu ;) W takim wydaniu go nie jadłam, ale przepis mi się podoba.
OdpowiedzUsuńFakt, nawet powiedziałabym że zapycha :]
UsuńMuszę spróbwoać:D
OdpowiedzUsuń