- 1/2 małego kalafiora (ok.300 g)
- 1/2 brokuła
- 400g oczyszczonej dyni
- 2 średnie marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka oliwy
- przyprawy: tymianek, oregano, słodka papryka, pieprz
Warzywa pokroić wedle uznania, czosnek posiekać/wycisnąć, wymieszać z olejem i sosem sojowym, doprawić. Piec w naczyniu żaroodpornym (w ok. 180C - popsuł mi się termometr) do miękkości warzyw - mi to zajęło ok. godziny.
Ilość porcji zależy od przeznaczenia, warzywa można zjeść solo, jako dodatek do obiadu, z kaszą lub ryżem jako samodzielne danie.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mojego konkursu śniadaniowego - do końca listopada konkurs organizowany wspólnie z Sante! Więcej na http://nietylkopasta.pl