Składniki:
- 100 g mąki kukurydzianej
- 100 g płatków owsianych
- 50 g otrębów pszennych
- ok.200 ml mleka (u mnie sojowe)
- 1 jajko (0 lub 1)
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka cukru
Wymieszać składniki suche, dodać mokre, smażyć na patelni posmarowanej tłuszczem.
Zjadłam z domowym dżemem truskawkowym :).
Koszt: ok. 2-2,50 zł
Świetne placuszki, uwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńNominuję Twojego bloga do Liebster Blog Award. Po szczegóły zapraszam do siebie. Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za wyróżnienie :) jak tylko znajdę wolną chwilę zajmę się odpowiedziami i nominacjami :)
Usuńsuper, ale to nie jest przepis wegański:(
OdpowiedzUsuńNie jest, bo w tym czasie byłam jeszcze wegetarianką. Przy weganizmie w tytule jest gwiazdka, zobacz co jest napisane w pasku bocznym jako pierwsze
UsuńMoże i nie wegański, ale na pewno smaczny. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńSuper też zrobiłam lecz bez cukru
OdpowiedzUsuńZ powidłami śliwkowymi pyszniutkie
Polecam. :)