sobota, 10 sierpnia 2013

Sałatka z kalafiora, papryki i rodzynek

Oto, do czego był mi potrzebny majonez słonecznikowy. Niedługo na pewno wypróbuję inne pomysły na wegański majonez, w tym słonecznik jest dość wyczuwalny, co według mnie akurat świetnie pasuje do tej sałatki.


Składniki:
  • 230 g kalafiora
  • 1/2 czerwonej papryki (ok. 130 g)
  • 3 łyżki majonezu wegańskiego
  • 150 g ugotowanej czerwonej fasoli (lub z puszki)
  • 30 g rodzynek
  • sól, pieprz
Kalafiora dokładnie umyć i podzielić na różyczki, paprykę pokroić w kostkę, rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, żeby trochę zmiękły. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki, doprawić do smaku.

Koszt (2 porcje): ok. 4,50 zł.

3 komentarze:

  1. Wszystkie składniki uwielbiam, a jednak nie wpadłam na połączenie tych warzyw z rodzynkami! :) Muszę skorzystać z tego przepisu. :)

    Uwielbiam Twojego bloga i choć piszę dopiero pierwszy komentarz, to wiedz, że nominowałam Cię do Liebster Award :)
    Zapraszam po szczegóły: http://the-student-cookbook.blogspot.com/2014/01/szczesliwego-2014-liebster-award.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzięki! Postaram się odpowiedzieć :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...