Oto, do czego był mi potrzebny majonez słonecznikowy. Niedługo na pewno wypróbuję inne pomysły na wegański majonez, w tym słonecznik jest dość wyczuwalny, co według mnie akurat świetnie pasuje do tej sałatki.
Składniki:
- 230 g kalafiora
- 1/2 czerwonej papryki (ok. 130 g)
- 3 łyżki majonezu wegańskiego
- 150 g ugotowanej czerwonej fasoli (lub z puszki)
- 30 g rodzynek
- sól, pieprz
Kalafiora dokładnie umyć i podzielić na różyczki, paprykę pokroić w kostkę, rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, żeby trochę zmiękły. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki, doprawić do smaku.
Koszt (2 porcje): ok. 4,50 zł.
Super zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńWszystkie składniki uwielbiam, a jednak nie wpadłam na połączenie tych warzyw z rodzynkami! :) Muszę skorzystać z tego przepisu. :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam Twojego bloga i choć piszę dopiero pierwszy komentarz, to wiedz, że nominowałam Cię do Liebster Award :)
Zapraszam po szczegóły: http://the-student-cookbook.blogspot.com/2014/01/szczesliwego-2014-liebster-award.html
Dzięki! Postaram się odpowiedzieć :)
OdpowiedzUsuń