Składniki:
- 4 papryki (użyłam czerwonej, zielonej, żółtej pomarańczowej, każda o wadze ok. 180 g)
- 2 cebule
- 2 pomidory
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki octu winnego
- 1 łyżka brązowego cukru
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Cebulę obrać, pokroić w pióra i podsmażyć na oleju, kiedy się zeszkli dodać do niej posiekany czosnek. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić na średniej wielkości kawałki. Papryki pokroić w paseczki. Wymieszać ze sobą wszystkie warzywa, dodać ocet i cukier, odrobinę soli i pieprzu. Piec w ok. 200 C, dopóki papryka nie zmięknie. Po upieczeniu doprawić solą i pieprzem jeśli jest taka potrzeba.
Koszt (2-3 porcje): ok. 6,50 zł