Prosty przykład wykorzystania pesto z poprzedniego wpisu.
Składniki:
- 80 makaronu razowego
- 3-4 łyżeczki szpinakowego pesto
- 70 g ugotowanej ciecierzycy (35 g przed gotowaniem)
- garść orzechów włoskich
Makaron ugotować al dente, wymieszać z pesto i ugotowaną ciecierzycą, posypać uprażonymi na suchej patelni orzechami włoskimi.
Koszt (1 porcja): ok. 3 zł
ciecierzyca i makaron = bardzo sycące danie :) tanio i porządnie! :D
OdpowiedzUsuńpyszne! Od jakiegoś czasu przymierzam się do pesto i ciągle odkładam przygotowanie go w czasie.. :)może w końcu?
OdpowiedzUsuńJa dzisiaj też odkryłam tani przepis - krem z ziemniaków z mlekiem migdałowym :) Pozdrawiam!
Ten krem brzmi ciekawie :)
UsuńOoo na pewno super smakowało :) Nigdy nie robilam pesto ze szpinaku.
OdpowiedzUsuńPycha! Zwłaszcza to pesto szpinakowe musi być wspaniałe :)
OdpowiedzUsuńMożna zamiast pesto szpinakowego dodac zwykły ugotowany szpinak ? Lub ewentualnie zwykłe pesto zielone z orzechami bo aktualnie tylko to mam pod ręką, z pesto szpinakowym się jeszcze nie spotkałam : )
OdpowiedzUsuńTak, myślę że ze zwykłym szpinakiem i czosnkiem do tego też będzie fajnie :)
Usuń